Arkiv 2016

Kom til Torkilstrup kirke og deltag i et spændende billedvandring om Martin Luther!  

Tirsdag den 24. januar 2017 kl.19 – ca. 21.00.

På vej ind i 500-året for Luthers opslag af de 95 teser, der indledte reformationen, tager vi med sognepræst Michael Rønne Rasmussen på en billedvandring i det Wittenberg, der blev ramme for Luthers virke som både præst, professor, reformator og ægtemand og familiefar. Med udgangspunkt i historien om den katolske munk Martin Luther og hans ægteskab med nonnen Katharina von Bora tegnes nogle de linjer, der fører op til den kirkeordning, vi i Danmark kalder ”Den evangeliske lutherske Folkekirke”.

Sognepræst Michael Rønne Rasmussen har de senere år været i Wittenberg over tre omgange – den sidste gang i marts 2014 på to ugers studieophold sammen med 20 lutherske præster fra hele verden.

Menighedsrådet sørger for kaffe og kage.

Yderligere information. Kontakt sognepræst Nina Morthorst, tlf. 61 20 44 14, E-mail nm@km.dk  

Kom og brug kirken

Ferietiden er for mange ved at være forbi, og mange kirker i verden har haft besøg af sommerferiegæster, der nysgerrigt har kigget forbi, for at gå på opdagelse og måske nyde de dejlige kirkerum til fordybelse, fred, afslapning og eftertanke…

Vi skal huske at bruge vore hjemlige kirker, så de blive bevaret for vore efterkommere, og for de mange sommerferiegæster, der gæster vores område. På søndag holder kirkerne åbent for høj og lav med fejring af gudstjenester landet over.

Så kom ”op af sofaen” og hen i kirken, uanset om du / I er kirkevant(e) eller ikke… og der skal ikke vises medlemskort ved indgangen… Kirken er et pragtfuldt rum at være- og gå på opdagelse i … og det ku´ måske være, at en tanke falder på plads…

Lyt til salmerne og musikken. Syng gerne med. Måske er der en salme, der er genkendelig fra skoletiden? Lyt til ordene fra de spændende unikke bibelfortællinger, som vi alle på forskelig vis kan spejle os i på både godt og ondt, undervejs på vores jordiske vandring fra liv til død.

Så giv dig selv et ”pusterum” fra den daglige ”trummerum”, hvor tanker og følelser eller, hvad der fylder kan få fred eller måske blive afklaret. Her i kirkens rum behøver du nemlig INTET at skulle foretage dig, kirken er et ”helle midt i larmen” uberørt af byens travlhed…

Det har vi alle brug for i en verden fyldt med støj fra alle sider. Her har vi mulighed for, at læne os tilbage, ”folde ørerne ud”, lytte og lukke vore øjne op, for at kunne se og blive set med den herlighed og kærlighed, som vi er omkranset af … sikke en nåde - gave !

 

Vi glæder os til at se jer!

Sognepræst Nina Morthorst

familie høst gudstjeneste med klovn i Gundslev kirke 2/10-2016

2016       

 

 

Babysalmesang:  Efterår, 19. sæson starter (ca. 2-10 mdr.), Gundslev kirke

Tirsdage kl. 10.30 til ca. 12.30. Vi hygger med lidt at spise og drikke efter vi har sunget og leget.

Datoer: 30.8, 6.9, 13.9, 20.9, 27.9 og 4.10 og  Lørdag 24.9 kl. 10.30 hvor vi får besøg af Klovnen Tapé.    

Børnesalmesangshøst      

i Gundslev kirke for hele familien

Lørdag 24.9 kl. 10.30 - ca. 12.45

i Gundslev kirke kl. 10.30 for hele familien med 
efterfølgende samvær og en ”rugbrødsmad” hvor ”gamle børn”, familier, onkler, tanter og alle andre også er velkommen !Tilmelding til sognepræsten.

Klovnen Tapé vil herefter komme og underholde os og er også i høsthumør!

 

ALLE ER VELKOMMEN TIL EN HYGGELIG OG SJOV DAG I KIRKEN.

 

 

 

     

           

FOLKEKIRKEN

FORKYNDER ORDET PÅ MANGE FORSKELLIGE MÅDER I VORE KIRKER FOR ALLE ALDRE!

 

TAK til alle jer, som var med til at fylde de flot pyntede kirker til Familiehøstgudstjenesterne i Torkilstrup kirke den 18.9 og Gundslev kirke den 24.9 med samlet i alt ca. 100 deltagere!

Kornet, som dør i jorden, opstår som fyldte aks… Den Danske Salmebog nr. 476